Relatie en dating forum van RelatieKlik.nl  

Ga terug   Relatie en dating forum van RelatieKlik.nl > Discussieforum van Relatieklik > Datingnieuws
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezenAntwoord
 
Discussietools Weergave
  #1  
Oud 10 December 2007, 12:10
admin admin is offline
Administrator
 
Geregistreerd: 2 August 2007
Berichten: 208
Standaard Pas op voor robots in chatrooms van datingsites!

Gelezen op www.netties.be:
10 december 2007

Flirtende robotten: geloof niet alles wat je ziet in dating sites!
Na de vuilbekkende kerstmannen een ander soort robotjes: dames die in online dating sites geen dames zijn, maar robotjes. Dat is althans wat het beveiligingsbedrijf PC Tools beweert, en het voegt er meteen een waarschuwing aan toe: deze chatrobots zijn zo ingesteld dat zij persoonlijke informatie van je trachten te ontfutselen.
De kunstmatige intelligentie waarmee deze robotten geladen zijn is zo goed, dat de slachtoffers hen nauwelijks kunnen onderscheiden van echte dames in de chatforums. De robots houden trouwens van vluggertjes, want zij zouden in amper 30 minuten zelfs tot 10 relaties kunnen aanknopen. De robot maakt van iedere persoon die "zij" ontmoet een rapport, met naam, contact informatie, en foto. Ideaal dus om nadien fraude te plegen met die gegevens.
De bot kreeg de toepasselijke naam CyberLover mee. Zorg maar dat je niet ten prooi valt aan zijn/haar sirenegezang!

Hier kun je het artikel lezen:
http://www.netties.be/v10/toon_artik...tum=2007-12-10

Het originele artikel komt van News.com:
http://www.news.com/8301-13860_3-9831133-56.html

Als administrator van Relatieklik.nl krijg ik van dit artikel een dubbel gevoel. Enerzijds vind ik het ontzettend knap dat men al zo ver is dat persoonlijk handelen in chatrooms al zeer goed te benaderen is door een computer. Ik weet hoe moeilijk het is om alleen al een goed werkende website te creeeren. Deze software gaat natuurlijk veel verder dan dat. Chapeau!

Anderzijds zie ik het als een bedreiging. We zijn dagelijks vele uren bezig om alle profielen en foto's van leden te reviewen om ervoor te zorgen dat alles netjes en eerlijk verloopt op de site. We willen graag alleen serieuze liefdeszoekers op onze site hebben en geen mensen of robots die alleen maar uit zijn op iemand anders zijn geld.
Hiervoor doen we veel moeite en we proberen ook iedereen goed hierover te informeren (zie artikel over het herkennen van fakers).
Gelukkig gaat het in het artikel van News.com over een robot die actief is op chatforums. De chatfunctionaliteit op Relatieklik hebben we onlangs stopgezet omdat deze niet aan onze eisen voldeed. Verder was onze chatfunctie alleen mogelijk in een 1 op 1 chat. En daar willen we in de toekomst ook weer aan gaan werken. Geen chatrooms met meerdere mensen erin, maar alleen 1 op 1 chat mogelijk maken. Daarmee kunnen de mensen zelf ook weer makkelijker herkennen of je te maken hebt met echte personen of met robots. Verder is het dan zo dat meerdere reviews van onze zijde hebben plaatsgevonden voordat iemand actief kan zijn op de site zodat de kans kleiner wordt dat men met een robot of een fout iemand in contact is.

Tja, een heel verhaal weer ... voor ons als Relatieklik is dit weer een artikel waardoor we weer eens met de neus op de feiten gedrukt worden ... dus, nog beter reviewen en nog scherper zijn op onregelmatigheden.
We zijn ervan overtuigd dat op onze datingsite weinig of geen foute mensen en robots actief zijn. Iedere dag blokkeren we er enkelen nog voordat ze actief kunnen zijn op site. Toch kunnen we het niet voor 100% uitsluiten.

Als iemand op onze site een onregelmatigheid ontdekt dan kan dat gemeld worden via de link 'Meld onregelmatigheid'. Doen dus! Je helpt alle leden ermee. Alvast bedankt.
Met citaat antwoorden
  #2  
Oud 16 December 2007, 17:10
dirk1958 dirk1958 is offline
Member
 
Geregistreerd: 3 December 2007
Berichten: 82
Standaard Chatrobots

Ik heb nog computerboekjes in de kast liggen die gaan over kunstmatige intelligentie en de programmeertaal Basic.
Ze stammen uit het Commodore 64 en Atari ST tijdperk in de jaren 80.
De programma's uit die tijd zoeken naar bepaalde trefwoorden of zinsdelen en geven dan een bijbehorende zin uit een database.
Ik neem aan dat men in die 20 jaar tijd al weer een stuk verder zijn.

Mijn vermoeden is heel sterk dat de commerciele SMS datingsites gebruik maken van chatrobots. Die zijn goedkoper dan een menselijke operator.
Met citaat antwoorden
  #3  
Oud 17 December 2007, 11:09
admin admin is offline
Administrator
 
Geregistreerd: 2 August 2007
Berichten: 208
Standaard chatrobots op sms-datingsites

Beste Dirk1958,

Ik denk dat je gelijk hebt. Sterker nog, je hebt gelijk. Het is zelfs zo dat sms-datingsites dit in de toekomst open en eerlijk moeten gaan communiceren. Ze zullen dus eerlijk moeten aangeven dat men met een robot zit te chatten via de sms.
Uit onderzoek zou gebleken zijn dat de meeste mannen dit niet erg vinden. Ze willen gewoon aandacht. En of dat nu van een robot of van een echt persoon komt, dat zou niet veel uitmaken.
Zelf denk ik dat dit wel degelijk gaat uitmaken. Als men op een gegeven moment duidelijk gaat aangeven dat je dure smsjes naar een robot gaan en dat je een bericht terug krijgt van een computer, dan zullen toch veel mannen afhaken schat ik in.
Ik denk zelfs dat de reclames op tv zullen stoppen. Het heeft volgens mij weinig zin reclame te maken voor een sms-dienst waarbij je eerst erotisch iemand probeert over te halen een sms te sturen, waarna je vrijwel direct eerlijk verteld dat dit niet door een echte vrouw wordt beantwoord. Ik geloof niet dat dit zal gaan werken.

Het artikel waaraan we refereerden ging overigens over chatforums op chatsites. Hierin kunnen ook robots actief zijn. En dat kan zelfs zonder medeweten van de eigenaren van de website.
Gelukkig hebben wij op Relatieklik geen chatforums, dus lopen we hier minder risico op. Als we weer een chatfunctie gaan activeren dan zullen we dit weer net als de vorige keer alleen op basis van een op een chat doen. Hieraan gaat dus altijd een uitgebreide review van onze zijde vooraf en zal dus veel minder ruimte zijn voor een robot om dit allemaal te kraken.
__________________
Administrator Relatieklik.nl | Dé gratis datingsite met een persoonlijkheids- en relatietest.
Met citaat antwoorden
Antwoord


Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
Je mag niet nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag niet bijlagen versturen
Je mag niet jouw berichten bewerken

vB-code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 21:19.


Powered by vBulletin Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.