Los bericht bekijken
  #3  
Oud 19 December 2007, 20:35
admin admin is offline
Administrator
 
Geregistreerd: 2 August 2007
Berichten: 208
Standaard

Beste Dirk1958,

Bedankt voor je reactie.
Dit is een veel gehoord misverstand dat in sommige situaties zeker het gevolg kan zijn van spammers, maar in de meeste gevallen slechts berust op een misverstand.

Mogelijke misstanden op datingsites
In eerste instantie ga ik altijd uit van het goede van de mens en dat doe ik ook met de mens achter de meeste websites. Bij dating websites waarvoor betaald moet worden kan het natuurlijk lonend zijn fakeberichten te plaatsen waardoor leden wellicht overgehaald worden betaald lid te worden. Dit zal zeker voorkomen. Ik weet er vanuit de branche zelf niet van, maar je kunt ervan uitgaan dat dit wel gebeurt (alles wat KAN gebeuren ZAL gebeuren :-).
Ik geloof zonder meer dat de grote datingsites als Lexa, Parship, Relatieplanet dit soort praktijken niet bezigt. Bij kleinere datingsites zou dit wel eens kunnen gebeuren.

Een andere mogelijkheid is spammers
Afhankelijk van de website en de onderliggende software is het vaak mogelijk mailtjes te sturen zonder dat je eerst een profiel bezocht hebt. Je roept simpelweg gewoon direct met een willekeurig profielid de pagina op waarop je de inhoud van het mailtje kunt invoeren. Je hebt dan het profiel niet bezocht, maar de persoon in kwestie wel gemaild. Dit wordt wel gedaan door spammers die zo gemakkelijk en snel een groot bereik hebben.
Deze mogelijkheid van spammen is overigens op alle goede grotere websites onmogelijk gemaakt zo ook op Relatieklik.nl.

MAAR nu het misverstand dat kan ontstaan
Het misverstand dat kan ontstaan is dat je een bericht krijgt van iemand die (zo lijkt het) jouw profiel niet bezocht zou hebben.
Op Relatieklik (en mogelijk ook op andere datingsites) zijn er 2 mogelijke oorzaken voor dit misverstand:
- 1 - Op Relatieklik.nl bieden we de mogelijk van anoniem browsen. Dit betekend dat als je deze optie aan zet dat dan niet gemeld wordt aan de eigenaar van het profiel dat je het profiel bezocht hebt. Je hebt het anoniem bezocht. Mail je vervolgens die persoon dan krijgt die persoon dus een mail waarbij het lijkt alsof de verzender (jij als anonieme browser) het profiel niet eerst bezocht heeft.
- 2 - Op Relatieklik.nl is het zo dat iemand pas een mailtje ontvangt dat zijn of haar profiel is bezocht als de bezoeker minimaal 2 tabs van het profiel heeft bekeken. De reden hiervoor is dat we niet willen dat iedereen continue mail ontvangt van mensen die eigenlijk niet echt geinteresseerd zijn. Bekijk je meerdere tabs van het profiel dan heb je dus kennerlijk meer ineteresse dan alleen de foto en de eerste tab en wordt het mogelijk interessant voor de eigenaar van het profiel om deze hiervan op de hoogte te stellen.
Dus, als iemand nu alleen de eerste tab bekijkt en direct hierna een bericht stuurt aan de profieleigenaar dan ontvangt deze dus een bericht waarbij het LIJKT alsof zijn of haar profiel niet is bezocht.

Conclusie:
Ook hier geldt weer dat je goed op moet letten als je lid bent van een datingsite. Gebruik je gezonde verstand. Daarom ook erg goed dat je deze vraag stelt. Bedankt daarvoor! Hopelijk hebben meer mensen wat aan deze uitleg.

Enne...
Wordt je te vaak gemaild met de vraag iemand een sms te sturen?
Wordt je te vaak benaderd door te mooie vrouwen met de vraag ze te mailen buiten de site om?
Staan er coninue te veel mooie mensen als reclamemiddel op de homepage van een datingsite?
...
Niet aanmelden!
En als je je al aangemeld hebt ... uitschrijven!
Zonde van je tijd!

Belangrijkste van alles is nog wel: internetdaten is verder ook gewoon heel leuk en efficient. Gewoon doen dus! Veel plezier op de vele goede datingsites die er zijn!
__________________
Administrator Relatieklik.nl | Dé gratis datingsite met een persoonlijkheids- en relatietest.
Met citaat antwoorden