Los bericht bekijken
  #1  
Oud 10 December 2007, 15:36
admin admin is offline
Administrator
 
Geregistreerd: 2 August 2007
Berichten: 208
Standaard Relatiepsycholoog Marcelino Lopez over 'the seven year itch' - in een relatie

Voor de website van het mannenblad Esquire beantwoord Marcelino Lopez wekelijks een typische mannenvraag over vrouwen. De openingsvraag was gelijk een hele lastige…

Q: Vrouwen hebben het altijd over het moeilijke zevende jaar - ‘the seven year itch’ - in een relatie. Is dat, zoals meer vrouwendingen, allemaal duimzuigerij?

A: Ik houd van bijgeloof - en zelfs van lichte volksverlakkerij - maar sommige fabels zijn waardeloos. The seven year itch is zo’n nutteloze mythe. The seven year itch duurt allereerst niet zeven, maar vier jaar. Dan begint het al te jeuken bij mevrouw. Dat is althans het gemiddelde waarop de wetenschap uitkomt. Veel lange relaties worden blijkbaar verbroken rond het vierde jaar. Evolutiepsychologen hebben er ook een verklaring voor. Ze zeggen dat het lichaam van mevrouw gemaakt is om zich voor ongeveer vier jaar - de studieperiode van een snelle student - te binden aan een man opdat een (eventueel) kind veilig gebaard en opgevoed kan worden. Als het kind dan drie is - zo dicteert het fascistische evolutionaire programma - kan ze zichzelf en haar kroost best wel redden en mag ze weer nieuwe mannen ontmoeten. De verwetenschappelijking van de vier-jaar-jeuk is overigens volkomen nutteloos. Het is hoogstens een goed excuus om het uit te maken. Verder weten we allemaal dat de evolutie niet meer helemaal in sync loopt met het huidige mensenleven. Onze millenniaoude biologische instincten zijn zo besmet met de relatief nieuwe rationele hersenspoelsels (religie, soaps en reclame) dat we ervan in de war zijn. Volledig vanuit de buik leven is zelfs voor de gemiddelde rockster geen serieuze optie meer. Laat staan voor jou en mij.

Je kunt de rubriek van Marcelino ook volgen op:
http://www.esquire.nl/lifestyle/article.aspx?aid=265

Of op zijn weblog over dating en relaties:
http://weblog.relatieklik.nl/
Met citaat antwoorden