Los bericht bekijken
  #1  
Oud 8 December 2007, 15:11
admin admin is offline
Administrator
 
Geregistreerd: 2 August 2007
Berichten: 208
Standaard Van veganist tot dikkerd, elk heeft nu z’n eigen datingsite | ’Doelgroep-daten’

Gelezen op Trouw.nl:
8 december 2007

’Doelgroep-daten’ steeds populairder
Geschreven door: Seada Nourhussen

Enkele stukjes uit het artikel waarin o.a. Marcelino Lopez (onze relatiepsycholoog) commentaar geeft:

Een agrariër, een christen, een vegetariër. Singles stellen steeds meer specifieke eisen aan hun toekomstige partner. Dus spelen datingsites daarop in met ’doelgroep-daten’.

„Als je gaat daten met als voornaamste selectiecriterium het uiterlijk van iemand, weet ik niet of dat echt tot een duurzame relatie leidt”, zegt Marcelino Lopez, relatiepsycholoog en oprichter van de website relatieklik.nl.

Maar heeft het zin om zo specifiek op zoek te gaan naar de liefde? „Het kan zin hebben”, zegt Lopez. „Als iemand heel graag zeilt, kan ik me voorstellen dat hij of zij op zoek gaat naar iemand die die passie deelt. Het kan een makkelijkere klik opleveren. Maar het is ook wel een eenzijdige benadering.”

Net zoals op www.relatieklik.nl, gaat het ook op parship.nl vooral om persoonlijkheid. Via een persoonlijkheidstest worden mensen aan elkaar gekoppeld. Determan: „In eerste instantie kunnen bezoekers van Parship ook helemaal geen foto’s zien van de andere kandidaten. Dat komt pas in een later stadium omdat dat niet doorslaggevend zou moeten zijn.”

Lees het hele artikel hier:
http://www.trouw.nl/hetnieuws/nederl...gen_datingsite

Bron: www.trouw.nl
Met citaat antwoorden