Los bericht bekijken
  #1  
Oud 23 July 2008, 20:16
admin admin is offline
Administrator
 
Geregistreerd: 2 August 2007
Berichten: 208
Standaard Datingsite gebruikt DNA om te matchen

Gelezen op Hyped.nl:
23 juli 2008

GenePartner.com zoekt naar DNA match

Al tijden schrijven we op hyped.nl over allerlei opmerkelijke datingsites. Met dating is immer goed geld te verdienen, dus degene die een nieuw concept succesvol in de markt weet te zetten, kan daarmee veel verdienen. Niet voor niets betaalde De Telegraaf enige jaren geleden 7 miljoen voor een meerderheidsbelang in Relatieplanet.nl (zie: interview Relatieplanet.nl oprichter Chris van Tuijl). Nu is er een site die mensen wil matchen op basis van hun DNA.

De site, GenePartner.com, laat mensen een echte DNA test doen voor 199 dollar, en gebruikt de resultaten om “mensen die perfect samen passen” samen te brengen. Let wel; het gaat er niet om om mensen met exact hetzelfde DNA te matchen. Dat werkt namelijk niet, stelt het bedrijf. Er is een ingewikkeld algoritme ontwikkeld dat bepaalt of mensen wel of niet bij elkaar passen.

Wij zijn sceptisch en vragen ons af of hier geen privacy wetten overtreden worden. Bovendien straalt de site geen professionaliteit uit. Maar: er zijn miljoenen mensen die alles geprobeerd hebben om een goede relatie te krijgen, dus dat er een markt is voor DNA dating, is zeker.

Bron: Hyped.nl

Link naar het artikel:
http://www.hyped.nl/details/20080723..._om_te_matchen
__________________
Administrator Relatieklik.nl | Dé gratis datingsite met een persoonlijkheids- en relatietest.
Met citaat antwoorden