Los bericht bekijken
  #1  
Oud 16 July 2008, 11:55
admin admin is offline
Administrator
 
Geregistreerd: 2 August 2007
Berichten: 208
Standaard RelatieKlik.nl neemt gratis datingsite Knuz.nl over


Fusie tussen gratis datingsites moet vrijgezellenmarkt op z’n kop zetten


AMSTERDAM/BEVERWIJK – De gratis datingsite RelatieKlik.nl, neemt zijn grotere tegenhanger over. Knuz.nl is qua aantal met 140.000 ingeschreven leden de grootste concurrent van de betaalde datingsites en heeft dagelijks een verse toestroom van nieuwe leden. Knuz en RelatieKlik behouden na de overname hun eigen identiteit, maar zullen in de nabije toekomst een aantal diensten delen, zoals een gezamenlijk forum, weblog van de aangesloten relatiepsycholoog, chatruimte en agenda voor singlesevenementen.

Oprichters van RelatieKlik, Koen Kastermans en Marcelino Lopez: “Na eigen marktonderzoek, waarin we onze leden vroegen het verschil aan te geven tussen ervaringen met betaalde en gratis datingsites, kwamen twee dingen naar voren: gratis datingsites die kwaliteit bieden worden meer gewaardeerd dan betaalde sites en Knuz.nl werd vaak genoemd als goede gratis datingsite. Onze nieuwsgierigheid was gewekt.” Uit een eerste kennismaking met de vorige eigenaars bleek dat deze na vier jaar ‘Knuz’ toe waren aan iets nieuws en open stonden om hun geesteskind te verkopen. Kastermans en Lopez zagen mogelijkheden: “Zowel RelatieKlik als Knuz hebben hun eigen charme, en kunnen daarom prima onafhankelijk naast elkaar bestaan.”

Verandering
Wel willen de nieuwe eigenaren de service op Knuz verbeteren naar de kwalitatief hoge standaard die ook voor RelatieKlik wordt gebruikt. Voor de leden is het belangrijk te weten dat Knuz.nl net als RelatieKlik volkomen gratis blijft. De enige grote veranderingen die leden van zowel Knuz als RelatieKlik zullen merken zijn de gezamenlijke diensten. Er komt een overlappend discussieforum waarop singles hun zegje kunnen doen, een weblog met inhoudelijke artikelen van een schrijvend psycholoog, meerdere chatruimtes en een uitgebreide singlesagenda. Ook liggen er plannen klaar voor andere activiteiten, zoals een grootse singlesparty.

Grootste gratis datingplatform van Nederland
Met de overname van Knuz.nl door RelatieKlik.nl ontstaat het grootste gratis datingplatform van Nederland. Knuz.nl was al de grootste gratis datingsite en die positie wordt nu extra verstevigd. Kastermans: “Door de overname bereiken we maandelijks meer dan 100.000 actief zoekende singles. We zijn daarmee extra interessant voor adverteerders die graag dit deel van de markt willen bereiken.” Adverteren op beide sites kan door bannerplaatsingen op de sites, adverteren in de gezamenlijke maandelijkse nieuwsbrief en de maandelijks te versturen singlesagenda.

Gratis en kwaliteit bijten elkaar niet
Traditionele datingsites gaan er vanuit dat betaalsites meer kwaliteit leveren dan de gratis concurrenten, zowel qua leden als service. Onderzoek van RelatieKlik.nl laat zien dat daters dat zelf anders zien. Uit een eerdere enquête onder bezoekers van RelatieKlik bleek dat 95% van datingsitebezoekers aangaf niet te willen betalen voor een datingsite, maar wel openstaat voor het vinden van een duurzame relatie via internet. In een recent gehouden enquête ging RelatieKlik een stap verder. De datingsite ondervroeg ruim 1300 mensen om hun ervaringen met het gratis RelatieKlik te vergelijken met die van hun favoriete betaalsite. De mythe ‘gratis sites trekken meer niet-serieuze leden aan’ werd daarmee uit de wereld geholpen. Mits goed opgezet natuurlijk. Omdat RelatieKlik leden actief scant en ze een uitgebreide unieke karakter- en relatietest voorhoudt durfde ze de vergelijking met de betaalsites wel aan. Gevraagd naar een algemeen vergelijkend kwaliteitsoordeel zegt vier op de vijf ondervraagden (83%) een gratis datingsite met service als RelatieKlik, gelijk of meer te waarderen dan hun favoriete betaalsite. Van de ondervraagden vindt 95% het niet nodig te betalen voor een datingsite. De gratis alternatieven zijn goed genoeg, menen ze.

Kwaliteit, service en aantallen
De negatieve connotatie die veel mensen bij betaalde datingsites hebben komen volgens Kastermans en Lopez vooral voort uit het feit dat de meeste betaalsites allerlei trucs uit de kast halen om mensen te laten betalen. “Op de meeste betaalsites kun je gratis lid worden, maar als je contact wilt zoeken moet je eerst betalen. Als je een bericht krijgt dat je alleen kunt lezen als je betaalt, betaal je toch maar. Misschien is het de liefde van je leven? Deze verkoopstrategie leidt in de praktijk vaak tot teleurstellingen en wantrouwen tegenover betaalde datingsites. Dat blijkt duidelijk uit ons onderzoek. Niet te hoeven betalen geeft blijkbaar rust. Je hebt niks te verliezen.”

Volgens de eigenaars werkt een gratis datingsite echter alleen als je kwaliteit en service biedt. Kastermans: “Het enige nadeel dat we vroeger wel eens ter ore kregen met RelatieKlik is dat we qua aantal nog niet zoveel leden hebben als Relatieplanet of Lexa. Die zijn natuurlijk al veel langer bezig dan wij, maar nu we Knuz beheren, wordt dat snel verleden tijd. We verwachten dat veel Knuz-leden een kijkje zullen nemen op RelatieKlik, en andersom. Gratis daten werkt. En een partner vinden gaat sneller dan verwacht, want op een gratis datingsite kun je met iedereen contact zoeken, niet alleen met mensen die hun portemonnee hebben getrokken.”
__________________
Administrator Relatieklik.nl | Dé gratis datingsite met een persoonlijkheids- en relatietest.
Met citaat antwoorden