Los bericht bekijken
  #1  
Oud 5 December 2007, 20:27
admin admin is offline
Administrator
 
Geregistreerd: 2 August 2007
Berichten: 208
Standaard Tegenstrijdige situatie op werkvloer over toegang datingsites

Gelezen op Hyped.nl:
11 november 2007

Tegenstrijdige situatie op werkvloer

Twee tegenstrijdige berichten kwamen vandaag op de redactie binnen. Enerzijds blijkt dat IT managers op grote schaal in Nederland online dating sites blokkeren. Ook sites waar muziek gedownload kan worden en YouTube staan hoog op de lijst met geblokkeerde sites. Hyves en MySpace worden door slechts 16 procent van de ondervraagde bedrijven geblokkeerd. Maar: is die blokkade wel goed voor de werksfeer?

Nee. Zo blijkt uit een tweede onderzoek, dat los van eerstgenoemde onderzoek is uitgevoerd. Uit dit tweede onderzoek blijkt dat gebrek aan persoonlijk contact op de werkvloer de werksfeer in toenemede mate verpest. Doordat iedereen maar emails stuurt en niet meer even langsloopt om even bij te praten, komen steeds meer mensen op hun werk in een sociaal isolement terecht. Onderzoeksbureau Motivaction deed onderzoek naar deze situatie. Teveel email leidt tot een minder prettige werksfeer.

Hyped heeft de oplossing. Stop de blokkade van de online dating sites. Immers. Uit een interview met relatieplanet oprichter Chris van Tuijl blijkt dat er een enorme behoefte in Nederland bestaat aan online dating. Zo kan het persoonlijk contact terug op de werkvloer worden gebracht, en verbetert de sfeer. Het is maar de vraag of blokkades van YouTube en Hyves nu echt de productiviteit verlagen. Als je medewerkers hebt die de hele dat op Hyves zitten, is de oplossing niet zozeer om Hyves te blokkeren, maar wellicht om andere mensen aan te nemen.

Daarover gesproken: in toenemde mate vragen HR managers mensen die solliciteren of ze veel gebruik maken van sociale sites. Als dat bevestigend wordt beantwoordt, kan dat negatief werken. HR managers staan bekend om het afstruinen van sites als Hyves op zoek naar achtergrondinformatie over sollicitanten. Bovendien bestaat het idee dat mensen die veel op sociale netwerken actief zijn minder productief kunnen zijn, doordat ze tijd verliezen aan het schrijven van emails en chatten tijdens werktijd. Maar: mensen die zich goed voelen op hun werk, zijn vaak ook een stuk productiever. Een goede balans is dus noodzakelijk.

Bijvoorbeeld: dagelijks een half uur online daten, een half uur Hyves, en de rest van de tijd gewoon werken. Een prima deal, die voor iedereen acceptabel zou moeten zijn.

Lees het originele artikel hier:
http://www.hyped.nl/index.php/detail...oor_werksfeer/

Lees het interview met relatieplanet-oprichter Chris van Tuijl hier:
http://www.hyped.nl/details/20071002...latieplanetnl/

Bron: www.hyped.nl
Met citaat antwoorden