Los bericht bekijken
  #1  
Oud 5 December 2007, 21:17
admin admin is offline
Administrator
 
Geregistreerd: 2 August 2007
Berichten: 208
Standaard Internetdating passť?

Gelezen op Nieuwsbank.nl:

Internetdating passť? Wat is de trend voor dating Nederland anno 2008

Mens & Relatie versus de digitale, anonieme cyberwereld. Mens & Relatie, het grootste relatiebemiddelingsbureau van Nederland en marktleider geeft haar kijk op de laatste ontwikkelingen

VENLO, 20071121 -- De combinatie stijging alleenstaanden en stijging internetgebruik heeft de laatste jaren geleid tot een groei in internetdating sites. Deze groei is gestagneerd. Het feit dat tv en radio overspoeld worden met reclames van internetdatingsites geeft aan dat de rek eruit is. Mens & Relatie weet dat mensen anno 2007 weer kiezen voor persoonlijke begeleiding en een professionele, deskundige aanpak met betrekking tot het vinden van een fijne partner. Het meest voorkomende nadeel van internetdating is Cyberstalking.

Radboud Visser, directeur van Mens & Relatie:" Hoe vaak ons ter ore komt welke nare ervaringen onze cliŽnten hebben gehad met internetdating, voordat ze bij ons komen... Het was te verwachten dat internetdating passť is." Het meest voorkomende nadeel van internetdating in de huidige, steeds groter wordende anonieme, cyberwereld is Cyberstalking.
Wetenswaardigheden

Cyberstalking is belaging van een persoon met gebruik van internet. Internet is een middel dat de stalker gebruikt om hun slachtoffers te belagen. Vanachter de vermeende beschutting van hun gebruikers- en schuilnamen bedreigen zij hun objecten van gemankeerde liefde en/of misplaatste adoratie. De cyberstalker wreekt zijn gekrenkte trots op het object van zijn gepassioneerde liefde. De cyberstalker weet hoe krachtig het internetmedium is om een bepaalde boodschap over te dragen. Door de grote hoeveelheid persoonlijke informatie die via internet beschikbaar is, kan de cyberstalker gemakkelijk privť-informatie over een potentieel slachtofffer achterhalen. De cyberstalker opereert anoniem en vanaf grote afstand, maar de dreiging komt misschien wel juist daarom heel nabij. Omdat cyberstalking geen fysiek contact impliceert kan de misvatting ontstaan dat het minder erg is dan fysieke stalking. Helaas is dat lang niet altijd het geval. Naarmate internet een steeds integraler deel van ons persoonlijke en professionele leven wordt, kunnen stalkers voordeel halen uit het gemak van communicatie en van de toegenomen toegang tot persoonlijke informatie.

Trend 2008 op datinggebied
Radboud Visser over Mens & Relatie en haar werkwijze: "Ons bureau vaart sinds meer dan 20 jaar de succesvolle koers van relatiebemiddeling middels persoonlijk contact en deskundige begeleiding. Mens & Relatie is een landelijke organisatie met 15 kantoormedewerkers en 55 consulenten. Er worden profielen van de klanten opgesteld, psychologische gesprekken bij de klant afgenomen en er vindt persoonsbemiddeling plaats.
De consulent is vertrouwenspersoon van cliŽnten. De consulenten schrijven de cliŽnten in en zorgen tevens voor bemiddeling. Zij bezoekt de cliŽnten thuis. Door middel van dit bezoek krijgt de consulent een goed beeld van de cliŽnt. Na afloop van het bezoek schrijft de consulent een verslag over de cliŽnt. Middels dit verslag wordt het algemene beeld over de cliŽnt vastgesteld. De 55 regioconsulenten worden begeleid door een psychologe. Iedere consulente bemiddelt in eerste instantie vanuit haar eigen bestand. Zij komen regelmatig samen met de consulenten uit de regio om te kijken naar mogelijkheden in elkaars bestanden. Daarnaast kan er, afhankelijk van de partnerwens, geput worden uit het landelijke bestand. Onze werkwijze laat mensen op een betrouwbare, deskundige en veilige manier bij elkaar komen en bij elkaar blijven.

Mens & Relatie in Nederland: Persoonlijk contact en bemiddeling ouderwets en saai of juist van deze tijd en veilig?

Wil je meer weten over Mens & Relatie?
Bezoek dan hun website:
www.mens-en-relatie.nl

Een snelle reactie van mij als datingsite-eigenaar:
Ik geloof zeker dat een grote groep mensen het internetdaten vaarwel zal zeggen en meer kwalitatieve en persoonlijke begeleiding wenst bij het zoeken naar een partner.
Toch denk ik dat datingsites nog steeds veel gebruikt zullen worden.
Daarbij zal een ieder erg goed zijn of veiligheid in de gaten moeten houden. De datingsites zouden volgens ons hierin een begeleidende en adviserende rol moeten hebben. Advies over velig online daten vindt je hier:
http://www.relatieklik.nl/relatiekli...ine_daten.html

Datingsites zijn verder gemakkelijk en snel en bieden een breed aanbod aan liefdeszoekers.

Wij van Relatieklik wensen Mens en Relatie in ieder geval veel succes met hun mooie werk!
Met citaat antwoorden