Los bericht bekijken
  #1  
Oud 18 May 2008, 17:50
admin admin is offline
Administrator
 
Geregistreerd: 2 August 2007
Berichten: 208
Standaard Datingsite voor orang oetangs

Gelezen op Hyped.nl:
18 mei 2008

Een aardig weekendbericht. Er blijken altijd nog niches te bestaan rondom dating die nog niet ontdekt zijn. Enige tijd geleden werd er bijvoorbeeld een website gelanceerd voor mooie mensen genaamd mooiemensen.com. En nu is er een organisatie die online dating voor oran oetangs gaat lanceren. Opmerkelijk genoeg haalde dit nieuws diverse grote TV zenders. Wat is precies het plan?

Een Nederlandse direntuin - de Apenheul in Apeldoorn - heeft het initiatief genomen tot de datingsite. Doel is om Nederlandse en Indonesische orang oetangs met elkaar in contact te brengen. Via online dating, waarbij met video en webcams wordt gewerkt, kan vastgesteld worden of de orang oetangs elkaar leuk vinden en wellicht goed samen zouden kunnen leven.
Het plan dateert al uit 2006, maar is nu eindelijk werkelijkheid geworden. Anouk Ballot van de Apenheul stelde tegen de pers: “We werken met een internetverbinding tussen Indonesie en Apeldoorn, zodat de apen elkaar kunnen zien. Met een knop kunnen ze elkaar eten geven. Als een aap op de rode knop drukt, krijgt de andere aap eten. Zo stellen we vast of ze elkaar leuk vinden.”

Het belangrijkste doel van de actie is het vragen van aandacht voor het welzijn van de orang oetangs, vooral in Borneo. Daar zou de productie van palmolie het leefgebied van de apen fors aantasten. Maar: de dating vindt niet voor niets plaats. Als de apen elkaar echt leuk vinden, mogen ze elkaar wellicht in de toekomst ook ontmoeten. Alleen apen die het leuk vinden om mee te werken, zullen aan de dating meewerken.
Groot probleem was het ontwikkelen van kabels en webcams die “aap-veiling” waren. Apen zijn nieuwsgierig, en trekken snel kabels los.
Op de site van de Apenheul staat vooralsnog niets over de plannen. Het vooraanstaande persbureau Associated Press kwam wel met een bericht.

Bron: Hyped.nl

Link naar het artikel:
http://www.hyped.nl/index.php/detail...gs_gelanceerd/
__________________
Administrator Relatieklik.nl | Dé gratis datingsite met een persoonlijkheids- en relatietest.
Met citaat antwoorden