Los bericht bekijken
  #1  
Oud 24 March 2008, 15:29
admin admin is offline
Administrator
 
Geregistreerd: 2 August 2007
Berichten: 208
Standaard De ‘Date-magneet’ van Schwarzkopf

Gelezen op NRC.nl:
24 maart 2008

Feromonen hebben een zinderende reputatie als lustopwekkers. „Ze beïnvloeden het seksuele gedrag... en hoe!”

De ‘Date-magneet’, heet de nieuwe haargel van Schwarzkopf. Een hippe tube ligt sinds een paar weken in de winkel. De eerste gel met feromonen, en hij werkt echt, verzekert de voorlichtster. „Als iemand die gel in zijn haar doet, ervaren vrouwen die persoon als prettiger, comfortabeler.”

Je verwacht een ronkende muskuslucht die slachtoffers over meters afstand weerloos richting haardos sleept. Maar nee. De geopende tube verspreidt een lichte, aangename lucht van appeltjes. Maar de tekst op de verpakking laat er geen misverstand over bestaan: „Mannen in het hele land, vrouwen heb je voortaan in de hand!”, staat er, en: „Attention extreme attraction.” En dat gewoon bij de drogist. Het is geen raketwetenschap, maar ook geen totale onzin. „Menselijke feromonen bestaan, daar is bijna iedereen wel van overtuigd”, zegt de Duitse feromonenonderzoeker Thomas Hummel van de TU Dresden (zie kader).

Feromonen hebben een zinderende reputatie. Formeel zijn feromonen niets anders dan buitenboord-hormonen: chemische stoffen waarmee dieren met elkaar communiceren. Maar al vanaf de jaren vijftig, toen de lokstoffen ontdekt werden waarmee vlinders elkaar over grote afstanden tot paring overhalen, hebben feromonen een rinkelende seksuele bijklank.

[...]

Lees hier het gehele artikel verder:
http://www.nrc.nl/wetenschap/article...e/Ik_ruik_seks_

Bron: NRC.nl
__________________
Administrator Relatieklik.nl | Dé gratis datingsite met een persoonlijkheids- en relatietest.
Met citaat antwoorden