Los bericht bekijken
  #1  
Oud 16 February 2008, 23:01
joostman joostman is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 22 January 2008
Locatie: rondom Leiden
Berichten: 11
Standaard Hoe moeilijk kan het zijn een relatie te krijgen?

Er zijn een hoop theorien hoe de vrijgezel een relatie zou kunnen krijgen.
Vaak nog tegenstrijdig ook. Volgens mij de meest benoemde is het een kwestie van er niets voor doen en doen alsof je er geen intresse voor hebt. De andere geven je volop tips hoe je te werk zou kunnen gaan.
Wie heeft er gelijk???
Lastige situatie ook, want kijkend naar de 1e situatie, waarom zou jouw (aankomend) partner van je dromen voor jouw kiezen als je geen signalen afgeeft dat je haar of hem leuk vindt? De 2e lijkt mijn persoonlijk duidelijker en normaler... Je gaat ook niet naar de bakker en blijft er een beetje staan kijken in een hoek tot hij uiteindelijk jou een brood in je hand legt. Maar de reactie erop van de (meestal) andere sexe is nogal vreemd. Vaak schijnt het niet leuk gevonden te worden als iemand duidelijk op jouw afstapt met intresse in jou...

Daarnaast zit er volgens mij ook een verschil of je een vrouw of een man bent
Mijn persoonlijke idee is toch stiekem dat de vrouwen makkelijker een aandacht krijgen van een man, dan andersom. Als ik op de statistieken kijk van de profiels, met het aantal bezoekers, denk ik dat dit al een aardige indicator is. Volgens mij zijn vrouwen ook niet de grote initiatief nemers als het gaat om eerste contacten en zijn zij meer het type wat staat te wachten bij de bakker totdat hij het brood in hun handen legt.... en zijn ook vaak niet geintresseerd in een ander brood dan dat ze oorspronkelijk in gedachten hadden.

Even een hele andere benadering van het bekijken hoe een relatie een match wordt!
Waar ik van uitga, is dat iemand die in Groningen woont niet snel een relatie zal kiezen met iemand uit brabant. Met andere woorden, de relatie zoek je vaak aardig in je buurt (in dezelfde of aangrenzende provincie) Je hebt dan (voor het gemak) 2/12 van de datingsite nog over, dan zoek je vaak alleen natuurlijk iemand die van de andere sexe is (even voor het gemak) de helft van de 2/12 nog maar over. Dan komen de voor jouw belangrijke criteria waar je droompartner aan zou moeten voldoen, hierbij blijven nog maar tot een maximum van 25 op een hele grote site over. Maar dan komt de allerlastigste... de andere kant moet ook een match met jou hebben... Dus de kans dat jij nu net zou leuk wordt gevonden en in 1 van die 25 zit is toch best wel klein.... daarnaast kan diegene alsnog je foto of 1 van je eigenschappen niet leuk vinden, niets durven te zeggen, waardoor het een erg moeilijke situatie is om de perfecte partner te vinden.....
Als je zo'n berekening nu eens zou nemen als je uitgaat, in een tent waar 200 mensen zijn... dan zou je toch praktisch zeggen dat we allemaal kansloos zijn om daar de ideale partner te vinden?

Of zijn we allemaal toch we bereid om een compromis te maken?
Met citaat antwoorden