Los bericht bekijken
  #1  
Oud 12 February 2008, 19:56
admin admin is offline
Administrator
 
Geregistreerd: 2 August 2007
Berichten: 208
Standaard Driekwart online daters verliefd op inbox

Relatieklik.nl onderzoekt verliefdheid in een virtuele wereld

BEVERWIJK - 12 februari 2008 - Hoe gaan datende singles om met hun verliefdheid? De gratis datingsite Relatieklik.nl vroeg het aan haar leden. Opvallend: driekwart is wel eens verliefd op iemand die ze slechts via hun inbox kennen. En Valentijnsdag? `Commerciële onzin' of `nietszeggend' zegt de ene helft, `een leuk excuus om je verliefdheid te uiten' zegt de andere.

Zeg je het of het zeg je het niet?
Iets meer dan 2000 singles deden mee aan de enquêtes van Relatieklik. Hieruit bleek dat de meeste singles (29 %) hun verliefdheid alleen bekend maken als ze denken een kans te maken. Ongeveer 20 % doet het vooral als ze in een zelfzekere bui zijn en een kwart van de singles vindt de timing het belangrijkst: zij wachten op een toevallig, geschikt moment om het te vertellen. De extremen van dit verliefdheidsspectrum: sommige singles (15%) maken hun liefde altijd kenbaar aan de veroorzaker van hun vlinders, anderen eigenlijk nooit (ook 15%).

Verliefd op je inbox
Verrassend vond Relatieklik-oprichter en psycholoog Marcelino Lopez dat bijna driekwart van alle online daters `wel eens' of `vaker' verliefd is geworden op iemand waarmee ze alleen hebben gemaild. "Iemand die ze dus verder alleen via hun inbox en van een foto kennen. Verliefd zijn is lekker, maar," waarschuwt Lopez, "een van de valkuilen van internetdating is dat je allerlei gevoelens en ideeën kunt projecteren op een soort ideale fantasiefiguur. Dat leidt in de praktijk erg vaak tot teleurstellingen na de echte ontmoeting. Ik raad datende singles daarom aan om, als het verder goed en veilig voelt, niet te lang te wachten met afspreken. Een kleine opbouw is goed, maar sommige mensen hebben bij wijze van spreken al een virtuele relatie voordat ze elkaar hebben ontmoet. Je hebt dan ten onrechte het prettige gevoel dat er ergens iemand voor je is en, zolang het contact virtueel blijft, kan de dagelijkse werkelijkheid dat beeld niet corrigeren. Er zijn singles die, uit angst dat de werkelijkheid tegenvalt, een echte ontmoeting daarom maar uitstellen. Dat is vragen om een kater. Lekker afspreken is mijn advies."

Valentijn stimuleert virtuele verliefdheid
Met 14 februari in zicht vroeg Relatieklik zich verder af of Valentijnsdag een rol speelt in het leven van de huidige single. Heeft Valentijnsdag invloed op verliefdheid? `Commerciële onzin' of `nietszeggend' meent de helft van de mannen. Vrouwen hechten er over het algemeen iets meer waarde aan. Zes op de tien vrouwen zien Valentijnsdag als een goede gelegenheid om iets met verliefde gevoelens te doen. Een op de drie verliefde vrouwen gebruikt de dag zoals Valentijn het ook deed: om hun hartendief anoniem te laten weten wat ze vinden. Een op de vijf zou zichzelf op Valentijnsdag ook echt bekend maken aan de ander. Bij mannen is het precies andersom; een op de drie ziet 14 februari als een leuk excuus om zich bekend te maken en een op de vijf doet dat liever anoniem. Blijkbaar zijn mannen daarin iets makkelijker. Een kleine minderheid (7%) vind dat Valentijnsdag extra de nadruk legt op het feit dat ze niet bij het onderwerp van hun verlangen kunnen zijn. Vervelend dus.

Meer over Relatieklik.nl

Relatieklik.nl is een volledig gratis datingsite met 29.000 leden. Singles worden middels een verantwoorde relatie- en persoonlijkheidtest aan elkaar voorgesteld.

Voor meer informatie: www.relatieklik.nl
__________________
Administrator Relatieklik.nl | Dé gratis datingsite met een persoonlijkheids- en relatietest.
Met citaat antwoorden