Los bericht bekijken
  #1  
Oud 15 January 2008, 12:17
admin admin is offline
Administrator
 
Geregistreerd: 2 August 2007
Berichten: 208
Standaard Datingsite plentyoffish.com blijkt goudmijn

Gelezen op Hyped.nl:
14 januari 2008:

Wie wil er nou niet 10 miljoen per jaar verdienen, zonder daar echt hard voor te werken? Met sommige internetconcepten is het mogelijk. In de NY Times staat een prachtig verhaal van een programmeur die voor de grap een datingsite startte - plentyoffish.com - die inmiddels een winst maakt van 10 miljoen dollar per jaar. De oprichter werkt 10 uur per week, en heeft geen mensen in dienst. Dat is pas slapend rijk worden. Hoe deed hij dat?

Dat er met dating sites veel geld te verdienen valt, is bekend. De oprichter van relatieplanet.nl, Chris van Tuijl, die onlangs nog een interview gaf aan Hyped.nl. Over relatieplanet.nl stelde hij dat de inkomsten vergeleken konden worden met een kraan: het geld blijft doorstromen als het eenmaal een succes is. Overigens is Van Tuijl inmiddels bezig met een nieuw concept: 123video.nl. Ook daarmee hoopt hij weer een stromend kraantje te ontwikkelen.

Dat is ook het idee achter plentyoffish.com: een concept dat volledig automatisch werkt zonder dat er mensen aan te pas komen. De omzet van de site is daardoor vrijwel gelijk aan de winst. Kosten zijn er niet. Niemand is in dient, en de eigenaar Markus Frind beantwoordt zelf vragen. De site ziet er niet uit, aan user interface design heeft hij nooit een cent uitgegeven. Het interesseert hem bovendien totaal niet: Spending time at Plenty of Fish is a visually painful experience. Wherever a row of members photos is displayed, which is most pages, many of the faces are elongated or scrunched because Mr. Frind has not taken the trouble to write the software code that would automatically resize frames or crop photos to prevent distortion. When I asked him why he had not addressed the problem, he said it was a trivial issue that did not bother users.
De foto’s die mensen uploaden, worden door 120 vrijwilligers gecontroleerd, zonder dat ze ervoor betaald krijgen. Geld verdient de site met banners (vooral Google Adsense) en inschrijfgelden. Alles gaat automatisch.

Bron: Hyped.nl

Link naar het artikel:
http://www.hyped.nl/index.php/details/20080113_internetondernemer_verdient_10_miljoen_zo nder_te_werken/

Het originele bericht op NYTimes.com is hier te vinden:
http://www.nytimes.com/2008/01/13/business/13digi.html?_r=3&ei=5088&en=9a69f05cdc551c11&ex=13 57880400&adxnnl=1&oref=slogin&partner=rssnyt&emc=r ss&adxnnlx=1200232905-Iiw+Y8Nj+eGcn6PMp7mYxQ&oref=slogin&oref=slogin

Reactie van mij (mede-eigenaar Relatieklik.nl):
Tja, er is veel geld te verdienen, maar om bij het mega-kleine clubje verdienende datingsite-eigenaren te horen moet er toch heel wat gebeuren. In ons geval kost de website enkele duizenden euro's per maand. We hopen dit jaar uit de rode cijfers te raken. Maar dan is de hele investering er nog lang niet uit. We zijn begin 2006 gestart met het bouwen van de site. November 2006 ging de site van start voor het publiek. Nu na bijna 2 jaar hard werken hebben een zwaar verliesgevende site. Als we dit jaar quite gaan draaien dan hebben we nog enkele jaren nodig om de investeringen terug te verdienen.
Om kort te gaan, zeker geen gemakkelijke manier om geld te verdienen en zeker niet even makkelijk 10 miljoen euro bij elkaar harken :-)

__________________
Administrator Relatieklik.nl | Dé gratis datingsite met een persoonlijkheids- en relatietest.
Met citaat antwoorden