PDA

View Full Version : Online daten geaccepteerd


DatenSingle
6 September 2009, 12:32
En op de zes mensen doet contact op via internet met als doel een partner te vinden. Bijna vier op de tien internetdates leidt tot een serieuze relatie. Een kwart eindigt zelfs in het huwelijksbootje.

De afhankelijkheid van internet is sterk toegenomen. Nederlanders geven ondermeer aan afhankelijk te zijn van internet om sociale contacten te onderhouden. Dit blijkt uit onderzoek naar 15 jaar internetgebruik in Nederland onder ruim 1000 internetters.

Sociale netwerksites: meer contacten
Hoewel een aantal respondenten ook kritisch is over de veranderingen in persoonlijke contacten en het toegenomen individualisme als gevolg van internet, ziet een groot aantal respondenten het sociale leven groeien door met name het ontstaan van sociale netwerksites. De wereld is heel toegankelijk geworden door internet.

Geen taboe meer op internetdaten
Het onderhouden van sociale contacten online, heeft het liefdesleven van mensen ook drastisch veranderd. 62% van de ruim 1000 respondenten geeft aan actief te zijn op sociale netwerksites. En op de tien is actief aan het internetdaten. Online daten is inmiddels sociaal geaccepteerd. Meer dan de helft van de mensen kent wel iemand die via internet een date heeft geregeld. Daar is geen taboe meer op.