PDA

View Full Version : Amerikaanse televisiezender zendt speeddates uit


admin
23 September 2008, 19:50
Gelezen op: De Standaard
(http://www.standaard.be)23 september 2008

De Amerikaanse website "speed dating", met het grootste aantal leden ter wereld, heeft dinsdag een onlinetelevisiezender gelanceerd die ontmoetingen uitzendt waarmee op erg korte tijd een zielsverwant gevonden kan worden.

De website WooMe.com, die naar eigen zeggen meer dan een miljoen leden telt, heeft video’s van de ultrasnelle ontmoetingen samengesteld en zendt die op het realitytelevisiekanaal uit, dat WooMe TV gedoopt werd en beschikbaar is via het internet.

"Er zijn erg grappige zaken bij", zegt Stephen Stokols, directeur van WooMe. "Er zijn mensen die grappen uithalen met anderen... Het is werkelijk een soort onbewerkte reality-tv."

Onder de meest populaire filmpjes is dat van een vrouw die lippen rond haar navel heeft getekend en "praat" met een kandidaat, zoals een buikspreker, nadat ze haar buik dichter bij de camera heeft gebracht.
"Speeddating" is een tiental jaar geleden ontstaan. Mannen en vrouwen praten een korte tijd met elkaar en wanneer de gong gaat, schuiven ze door naar de volgende kandidaat. Het fenomeen dook vervolgens op het internet op.

Op de website WooMe onderbreken automatische tijdschakelaars de gesprekken na negentig seconden tot drie minuten. Zij die denken dat er mogelijk een romance in de lucht hangt, hoeven later enkel opnieuw in te loggen om de vlam aan te wakkeren.

De leden van de site kunnen de opname van hun ontmoeting bewaren en eventueel hun akkoord geven voor de uitzending ervan op de televisiezender, in clips van 60 seconden, "perfect voor de internetgeneratie", aldus Stokols. bvb

Bron: De Standaard (http://www.standaard.be)

Link naar het artikel:
http://www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?artikelId=DMF23092008_113&ref=nieuwsoverzicht