PDA

View Full Version : Datingsite gebruikt DNA om te matchen


admin
23 July 2008, 20:16
Gelezen op Hyped.nl:
23 juli 2008

GenePartner.com zoekt naar DNA match

Al tijden schrijven we op hyped.nl over allerlei opmerkelijke datingsites. Met dating is immer goed geld te verdienen, dus degene die een nieuw concept succesvol in de markt weet te zetten, kan daarmee veel verdienen. Niet voor niets betaalde De Telegraaf enige jaren geleden 7 miljoen voor een meerderheidsbelang in Relatieplanet.nl (zie: interview Relatieplanet.nl oprichter Chris van Tuijl). Nu is er een site die mensen wil matchen op basis van hun DNA.

De site, GenePartner.com, laat mensen een echte DNA test doen voor 199 dollar, en gebruikt de resultaten om “mensen die perfect samen passen” samen te brengen. Let wel; het gaat er niet om om mensen met exact hetzelfde DNA te matchen. Dat werkt namelijk niet, stelt het bedrijf. Er is een ingewikkeld algoritme ontwikkeld dat bepaalt of mensen wel of niet bij elkaar passen.

Wij zijn sceptisch en vragen ons af of hier geen privacy wetten overtreden worden. Bovendien straalt de site geen professionaliteit uit. Maar: er zijn miljoenen mensen die alles geprobeerd hebben om een goede relatie te krijgen, dus dat er een markt is voor DNA dating, is zeker.

Bron: Hyped.nl

Link naar het artikel:
http://www.hyped.nl/details/20080723_datingsite_gebruik_dna_om_te_matchen

dirk1958
25 July 2008, 19:52
Uit de DAG van 25 juli 2008
Door Andrea Kooiman - Amsterdam

De perfecte liefdespartner vinden met behulp van je DNA, dat is wat datingsite http://www.genepartner.com/ singles over de hele wereld belooft.
Geïnteresseerden krijgen een pakketje thuis gestuurd waarmee ze DNA uit hun speeksel en wangslijmvlies kunnen ontrekken; die genen sturen ze vervolgens naar GenePartner.
Het uitgangspunt van het systeem is dat iedereen een partner zoekt met een afweersysteem dat goed ontwikkeld is en verschilt met dat van hemzelf, zodat de perfecte combinatie ontstaat.
Op deze manier zijn nakomelingen verzekerd van een sterk en gevarieerd immuunsysteem.
En dat zou precies zijn wat mensen zo tot elkaar aantrekt: hun drang tot succesvol voortplanten. Of de methode ook echt werkt, valt nog te bezien.
Navraag bij het Forensisch laboratorium in Leiden leert dat wetenschappenlijk nog nooit is aangetoond dat je op basis van DNA kunt aantonen of mensen bij elkaar passen.
Ook bij het uitgangspunt van de site zijn vraagtekens te plaatsen.
Want hoe is dan te verklaren dat er kinderen worden geboren met erfelijke ziektes?
Hun ouders zouden elkaar dan nooit aantrekkelijk heben gevonden.
Waarschijnlijk speelt toch de hormoonhuishouding een belangrijke rol bij het vinden van een partner dan het DNA.


http://www.dag.nl/static/project/epaper/DG/20080725___/1_006/article1.jpg