PDA

View Full Version : Roken als relatiebemiddelaar vanaf 1 juli verleden tijd


admin
27 June 2008, 20:00
Gelezen op nrcnext.nl (http://nrcnext.nl):
27 juni 2008

Uit het artikel "Meneer, wilt u buiten roken?" door John Kroon.

[.......]

Als roken niet meer stoer was, de roker dus de leeftijd had bereikt die voor volwassen werd aangezien, kreeg het een andere functie. De sigaret werd iets om uit te delen. Of om te bietsen. In het ene geval vaak uit beleefdheid, in het tweede geval uit gierigheid, in beide gevallen uit een vorm van inhaligheid. Maar hij vervulde nog een andere functie. Die van ijsbreker. Relatiebemiddelaar. Als eerste gespreksthema („nee ik rook al jaren Lucky Strike”) voor twee mensen die elkaar nog niet of niet goed kenden, maar wel oog hadden gekregen voor elkaar. In het café waren de rollen duidelijk. De jongeman die de mogelijkheden van een amoureus avontuur overwoog, ging er een aanbieden. Het meisje, met soortgelijke maar meestal minder zichtbaar geëtaleerde voornemens, ging er een vragen. Zo was er die jonge vrijgezel ergens in de jaren zeventig die, het liep al tegen sluitingstijd, meer gevoel had voor doelmatigheid dan romantiek. Al na twee trekjes vroeg hij de gesprekspartner die hij zojuist had ontmoet en een sigaret had gegeven: „Om een lang verhaal kort te maken: wil je met me naar bed?”

[.......]

Lees de rest van dit artikel hier:
http://www.nrcnext.nl/projecten/covers/article1145683.ece

Bron: nrcnext.nl (http://nrcnext.nl)

haaigrade
8 July 2008, 09:57
Ik begrijp geen bal van deze maatschappij? Aan de ene kant is er geen geld voor medische zorg, want daar moest op bezuinigd worden, en nu gaan ze het roken verbieden opdat mensen langer leven? Waarom? Als mensen korter leven, dan kosten ze toch zeker minder? Hetzelfde met het aanprijzen van je conditie, maar als je op (medische) fitness gaat dan moet je wel iets gebruiken: rugklachten of gewrichten, want anders kun je het niet aftrekken van de ziektekostenverzekering.

Door de instroom van Oost-europese goedkope arbeidskrachten verliezen heel veel autochtonen hun job - heel veel in de bouw en in het transportwezen - en al die mensen vinden niet gauw weer een baan. Dus al die mensen moet je een uitkering betalen, als die mensen ongezond zouden leven, zouden ze de staat niet zoveel kosten, gaan ze eerder dood, en blijft er meer geld in de staatskas.