PDA

View Full Version : Dating op basis van gezichtsherkenning


admin
26 June 2008, 23:04
Gelezen op: Hyped.nl (http://www.hyped.nl/)
26 juni 2008

Met datingsites is veel geld te verdienen. Maar er zijn zo enorm veel datingsites, dat het niet gemakkelijk is om een nieuwe site groot te maken. Tenzij je een hele specifieke feature toevoegt. En dat is wat Eyealike.com heeft gedaan. Via die software van het bedrijf is het mogelijk om via facial recognition jouw droomdate te vinden. Het bedrijf investeerde fors in haar “facial recognition software” om het allemaal mogelijk te maken.

Het idee van eyealike.com (http://eyealile.com/) is simpel: je upload een foto van jouw droompartner (bijvoorbeeld een beroemdheid, of een foto van iemand van jouw school of werk) en de site zoekt binnen haar profielen naar mensen die lijken op de foto. Het mag duidelijk zijn dat de date voornamelijk plaatsvindt op uiterlijk, en veel minder op basis van andere kernmerken.

Met het concept weet de site vrijwel alle bekende websites te halen. Kritiek is er ook: de tool zou slecht werken, en bovendien werkt een dergelijke tool alleen indien er heel veel leden zijn. Indien de spoeling te dun is, is de kans op het vinden van een droomdate immers uitzonderlijk klein. Het bedrijf Riya.com trachtte anderhalf jaar geleden ook mensen te kunnen herkennen, maar stopte daarme na bijna 10 miljoen aan venture capital te hebben verbrand. Inmiddels richt Riya zich op de herkenning van producten en heeft zich hernoemd in Like.com.

Bron: Hyped.nl (http://www.hyped.nl)

Link naar het artikel:
http://www.hyped.nl/details/20080626_dating_op_basis_van_facial_recognition_bi j_eyealikecom (http://www.hyped.nl/details/20080626_dating_op_basis_van_facial_recognition_bi j_eyealikecom)