PDA

View Full Version : Speeddating site haalt vele miljoenen op


admin
13 June 2008, 14:39
Gelezen op: Hyped.nl (http://www.hyped.nl)
13 juni 2008

WooMe voor 1 minute speed dating

Met dating sites is enorm veel geld te verdienen, mits er voldoende gebruikers zijn. In Nederland is Relatieplanet.nl de koploper. In de Verenigde Staten zijn er tientallen datingsites die vrijwel allemaal fors geld verdienen. De meest opmerkelijke is nog wel Plentyoffish.com. Een site die door 1 persoon gerund wordt, en jaarlijks 2 miljoen winst oplevert. (zie: man wordt slapend rijk met Plentyoffish.com). Nu is er weer een nieuw initiatief: WooMe.com. De speeddating site bestaat 3 maanden, en is nu al 43 miljoen waard.

Het bedrijf WooMe.com heeft vandaag bekend gemaakt 12,5 miljoen dollar te hebben opgehaald. Dat geld is vooral nodig voor dataverkeer kosten en marketing. Gebruikers van de site kunnen elkaar live ontmoeten en mogen daarbij 1 minuut met elkaar via video conferencing met elkaar communiceren. Dagelijks vinden 15.000 speed dates plaats. Er zijn 350.000 geregistreerde gebruikers.

De snelle groei is vooral ontstaan doordat de BBC een lang item over de site maakte, net als het Amerikaanse Fox News. Toch is de groei niet snel genoeg. Een deel van het geld zal daarom besteed worden aan marketing. Tevens bestaan er plannen om nieuwe markten te betreden, waaronder bijvoorbeeld Nederland.

Investeerders in het bedrijf zijn Index Ventures, Atomico en Mangrove Capital Partners. Laatstgenoemde bedrijf investeerde ook in Skype en verdiende daarmee miljoenen.

Bron: Hyped.nl (http://www.hyped.nl)

Link naar het artikel:
http://www.hyped.nl/details/20080612_speeddating_site_haalt_vele_miljoenen_op_ op_weg_naar_nederland