PDA

View Full Version : Iraans staatsbedrijf dwingt werknemers te trouwen


dirk1958
11 June 2008, 07:51
Datum: 10 juni 2008
TEHERAN - Vrijgezelle werknemers van een groot Iraans staatsbedrijf hebben tot 21 september de tijd om te trouwen. Als bekend wordt dat iemand niet aan het 'trouwcriterium' voldoet, wordt het contract in oktober ontbonden. Dit meldde de Iraanse pers dinsdag.

Het gaat om een gas- en petrochemiebedrijf dat aan de zuidkust van Iran ligt. De werknemers zijn vooral jonge mannen die een goed inkomen willen verdienen.
Het voorschrift lijkt erop gericht hen te behoeden voor seksuele verleidingen. Seksuele relaties buiten het huwelijk zijn illegaal in Iran.
(c) ANP

Opmerking van AlwinX van http://www.nujij.nl
In Japan worden de vrijgezelle werknemers van de grote auto- en electronica-concerns ook verplicht om een partner te kiezen die ook bij het bedrijf werkt, zo niet dan krijgen ze ontslag.

Bron: http://www.nu.nl/news/1606350/23/rss/Iraans_staatsbedrijf_dwingt_werknemers_te_trouwen. html

dirk1958
11 June 2008, 08:13
Wat Alwin verteld heb ik ook een keer ergens gelezen. Ik las dat de baas de vrijgezelle mannen en vrouwen in het bedrijf bijelkaar plaatsen, waarvan hij denkt dat die goed bijelkaar passen.
In Japan gaan ze ervan uit dat wie getrouwd is, gelukkig is en daardoor productiever is waardoor het bedrijf meer winst maakt.

Misschien een goed idee om dat in Nederland in te voeren?
Dan kom ik ook eens aan de vrouw. Hier ligt een taak weggelegd voor Relatieklik om te bemiddelen bij bedrijven.