PDA

View Full Version : Online liefde vaak van korte duur


admin
26 May 2008, 09:59
Gelezen op Telegraaf.nl (http://www.telegraaf.nl/):
23 mei 2008

AMSTERDAM - Romances die online ontstaan zijn vaak van korte duur. De meeste mensen kiezen online de verkeerde partner. Ze laten zich gek maken door gevatte commentaren en scherpe e-mails.

Dit blijkt uit onderzoek van de Australische psycholoog Matthew Bambling. Vooral vrouwen zijn online ontvankelijk voor het vinden van Mr. Wrong. Ze gaan volgens Bambling te veel af op gevatte mails. “Dat iemand een gevat commentaar kan schrijven of een scherpe e-mail, betekent niet dat hij de juiste partner is, dat is duidelijk.” Om er aan toe te voegen dat sommige mannen e-mails aan tientallen vrouwen versturen in de hoop dat er iemand antwoordt.

De onderzoeker van de Technologie Universiteit in Queensland benadrukt dat het niet onmogelijk is om de liefde van je leven online te ontmoeten. Wel waarschuwt hij gelukszoekers voor valkuilen.

“Er is duidelijk sprake van ongeremde affectie online”, aldus Bambling. "Mensen zijn virtueel eerder geneigd hun goede kanten te overdrijven en de negatieve te vermaskeren. “Slechts weinig mannen zullen zeggen: kijk ik ben een alcoholist van middelbare leeftijd die vijf keer eerder is getrouwd, neem mij. Ze zullen alleen hun goede kanten laten zien.”

Verder doen potentiële partners er volgens de psycholoog verstandig aan elkaar in een vroeg stadium te ontmoeten in plaats van de relatie alleen via e-mail hechter te maken. “Als je interesse in iemand hebt, moet je zo snel mogelijk echt contact zoeken, omdat je pas dan kan weten of een relatie kans van slagen heeft.”

Bron: Telegraaf.nl (http://www.telegraaf.nl)

Link naar het artikel:
http://www.telegraaf.nl/digitaal/4067655/_Online_liefde_vaak_van_korte_duur__.html?p=1,1