PDA

View Full Version : Moordenaar betrapt tijdens date


admin
7 April 2008, 18:59
Gelezen op AD.nl (http://www.ad.nl):
Door PETER VAN DE STADT
7 april 2008

ZOETERMEER - Een cameraploeg van misdaadverslaggever Peter R. de Vries heeft oud-Zoetermeerder Paul van O. (43) ‘betrapt’ bij een via internet gemaakte date.

Van O. zit de laatste maanden uit van een celstraf van twaalf jaar in de Zoetermeerse gevangenis vanwege het ombrengen van zijn vrouw. Hij mag af en toe met buitengewoon verlof. Bij één van die uitstapjes, zo heeft de redactie van Peter R. de Vries duidelijk gemaakt, deed een redactrice van het televisieprogramma zich voor als date voor Van O. Zij had via internet contact met hem gezocht.

Een woedende Van O. heeft via zijn advocaat, mr. Maurice Veldman, nu een kort geding aangespannen. Hij wil een verbod op uitzending van de van hem gemaakte beelden. Peter R. de Vries wil ze in het programma van 20 april uitzenden. Het kort geding dient donderdag. Peter R. de Vries, die gisteren niet bereikbaar was voor commentaar, wil met het item rond Van O. aantonen dat daten via internet niet zonder gevaren is. Hij vroeg Van O. (die niet een vrouw met de naam Anna te zien kreeg op de afspraak, maar Peter R. de Vries met cameraploeg) onder andere waarom hij niet op zijn date-cv had gezet dat hij zijn eige vrouw heeft omgebracht.
,,Mijn cliënt zit in de laatste fase van zijn straf. Hij bereidt zich via een speciaal programma van justitie voor op zijn terugkeer in de maatschappij. Hij kan zich daardoor gedeeltelijk weer in de buitenwereld begeven,’’ legt de Amsterdamse advocaat Veldman uit, die geen goed woord over heeft voor de werkwijze van De Vries. ,,Hij wordt in die uitzending afgeslacht. Dit is niet goed voor zijn resocialisatie en terugkeer in de maatschappij. De Vries dient hier geen algemeen belang.’’

In de geruchtmakende zaak-Van O. (een veroordeling zonder lijk) hield de oud-Zoetermeerder na de verdwijning van Angelique in november 2000 zes jaar lang vol haar niet vermoord te hebben. Pas in augustus 2006 bekende hij het misdrijf en wees hij justitie de plaats waar hij haar had begraven: het Amsterdamse Bos in Amstelveen.

Bron: AD.nl (http://www.ad.nl)

Link naar artikel:
http://www.ad.nl/denhaag/zoetermeer/2205008/Moordenaar_door_Peter_R_de_Vries_rsquobetraptrsquo _bij_date.html